31 Mayıs 2018 Perşembe

Ağlayan Kek

  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1.5 ( 3/2 ) Çorba Kaşığı Kakao
  • 2 Çorba Kaşığı Süt
  • 3 Fincan Toz Şeker
  • 3 Fincan Un
  • 4 Adet Yumurta
  • Kreması:
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Sosu İçin :
    • 1 Çorba Kaşığı Kakao
    • 1 Su bardağı Su
    • 1 Su bardağı Süt
    • 1 Çorba Kaşığı Un
    • Yapılışı :
    • İlk olarak Keki hazırlayalım önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.
  • Kreması İçin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.