✅Malzemeler: ✅½ çay bardağı sıvı yağ ✅½ çay bardağı süt ✅½ çay bardağı su ✅3 yemek kaşığı yoğurt ✅1 tane yumurta ✅1 çay kaşığı tuz ✅Aldığı kadar un ✅Aralarına sürmek için: ✅1 paket margarin ✅1 kahve fincanı sıvı yağ ✅İçi için: ✅300 gr yağsız kıyma ✅1 tane kuru soğan ✅Tuz, karabiber, pul biber ✅İstenirse maydanoz Soğan çok küçük doğranır. Az zeytin yağında kavrulur, içerisine kıyma eklenir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra baharatları eklenip soğumaya bırakılır. ✅Üzeri için:1 tane yumurta ✅Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur yapılır. 12 tane bezeye ayrılır.Her bir beze tepsinin uzunluğuna göre açılır, eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır ve 2 ye katlanıp tekrardan yağlanır.Katlanmış kısmına iç malzemesi konulur uç kısımları çok az içe katlanıp rulo şeklinde sarılır. Üstüne yumurta sürülür.Isıtılmış fırında 200⁰ de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.☺️☺️☺️ Not: Kıymalı iç yetine patatesli iç de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.