28 Mayıs 2018 Pazartesi

Kol Böreği

Malzemeler:
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un Aralarına sürmek için:
1 paket margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
İçi için:
300 gr yağsız kıyma
1 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
İstenirse maydanoz
Soğan çok küçük doğranır. Az zeytin yağında kavrulur, içerisine kıyma eklenir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra baharatları eklenip soğumaya bırakılır.
Üzeri için:1 tane yumurta

Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur yapılır. 12 tane bezeye ayrılır.Her bir beze tepsinin uzunluğuna göre açılır, eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır ve 2 ye katlanıp tekrardan yağlanır.Katlanmış kısmına iç malzemesi konulur uç kısımları çok az içe katlanıp rulo şeklinde sarılır. Üstüne yumurta sürülür.Isıtılmış fırında 200⁰ de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.☺️☺️☺️
Not: Kıymalı iç yetine patatesli iç de kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.