MALZEMELER
3 tatlı kaşığı toz tarçın
3 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı dövülmüş ceviz
İki buçuk su bardağı un
Üzeri için: 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı pudraşekeri
1 adet yumurtanın akı
1-2 damla limon suyu
3 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı dövülmüş ceviz
İki buçuk su bardağı un
Üzeri için: 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı pudraşekeri
1 adet yumurtanın akı
1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI
YUMURTALARI tozşekerle birlikte çırpın. Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, havuç, ceviz, tarçın ve un ilave edip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat pişirin. Üzeri için pudraşekeri, yumurta akı ve 1-2 damla limon suyunu iyice karıştırıp, soğuk kekin üzerine dökün. 10-15 dakika dinlendirip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.