28 Mayıs 2018 Pazartesi

PASTANE POĞAÇASI



Malzemeler;
250 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay bardağı ılık süt ya da kefir
2 yemek kaşığı toz şeker (ya da aynı ölçüde keçiboynuzu pekmezi)
1 paket instant maya
1 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


HAZIRLANIŞI
Bir miktar unu geniş bir kaba koyup, maya tuz ve şeker ile karıştırın. Elinizle unun ortasını açıp tereyağı ve yumurtayı bu boşlukta birbirine yedirin. Kalan malzemeleri üzerlerine ekleyip un ile beraber yoğurun. Yumuşak bir kıvam alması için gerekirse azar azar un ilave edin, üzerine temiz bir bez örtüp 20 dakika mayalandırın. Hamurdan koparttığınız parçalara şekil verip yağlı tepsiye dizin. Tepside 1 saat mayalandırın, ardından üzerlerini çatalla çizip yumurta sarısı sürerek 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.