28 Mayıs 2018 Pazartesi




Hazır Yufkadan baklava Burma
Malzemeler :
30 yaprak baklavalık yufka
250g tereyağı
Dövülmüş ceviz
Şerbeti İçin:4 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker Çeyrek limon suyu
Hazırlanışı
Burma baklava yapmaya ne dersiniz. Hem kolay(1 saatte hazırladım ve pişirdim), hem üstü çıtır çıtır, hem de süper lezzetli…
Ölçüler tam kararında, şerbeti ne hafif ne de insanın içini bayacak gibi.
l, şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatıyoruz, bir süre kaynadıktan sonra içine limon suyunu sıkıp, bir-iki dakika daha kaynatıp, ocaktan alıyoruz.Şerbeti, baklavanın üstüne soğuk dökeceğimizden mümkünse üstünü açık bırakıp, soğumasını sağlıyoruz.Tereyağını eritiyoruz.Cevizleri dişe gelecek şekilde kırıyoruz, susamla karıştırıyoruz.Yufkayı tezgaha açıp, üzerine tereyağını serpiyoruz.İkinci yufkayı da onun üzerine koyup onun da üzerini yağlıyoruz ve cevizli, susam karışımını koyuyoruz.Yufkanın kısa kenarından başlayarak oklavaya sarıyoruz.Sağından ve solundan sıkıştırarak, yufkayı büzdürüyoruz, dikkatlice oklavadan yağlanmış tepsiye çıkarıyoruz.İç bitene kadar yufkalara sırasıyla aynı işlemleri uyguluyoruz.Kalan tereyağını, tepsideki baklavaların hepsine değecek şekilde, üzerine dökelim.180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. (yaklaşık 40-45 dakika)Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlenmesi için bekliyoruzİstediğimiz boyutta kesiyoruz ve soğumuş şerbeti üzerine döküyoruz.Üstünü sabaha kadar açık bırakıyoruz, o da güzelce şerbetini içine çekiyor bu arada.
Baklavamız hazır, ellerimize sağlık.
Püf noktaları
Şerbet kesinlikle soğuk olmalıBaklavayı fırından çıkarır çıkarmaz (çok sıcakken) şerbetlemeyin, mutlaka 10 dakika bekletin2 kat yufka tam karar, tereddüt etmenize gerek yok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.