4 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Üzerine: Hindistancevizi
4 kahve fincanı tozşeker
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Üzerine: Hindistancevizi
YAPILIŞI
İLK olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt, sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar mikserleyin. Un ve kabartma tozunu eleyip, vanilya ile birlikte hepsini karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir çatalla kekin birkaç yerinden delin. Sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekmesi için yarım saat dinlendirin. Revaniyi kare kare dilimleyin. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.
PÜF NOKTASI
Revani fırındayken fırının kapağını açıp kapatmayın. Pişme sırasında hava alan revani iyi kabarmaz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.