MALZEMELER
500 gram lor peyniri
2 adet yufka
3-4 dal taze soğanın yeşil kısımları
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1'er çay kaşığı köri ve pul biber
Yufkaları ıslatmak için:
1'er çay bardağı sıvı yağ ve su
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
2 adet yufka
3-4 dal taze soğanın yeşil kısımları
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1'er çay kaşığı köri ve pul biber
Yufkaları ıslatmak için:
1'er çay bardağı sıvı yağ ve su
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
YAPILIŞI
Öncelikle yufkaları ıslatmak için sıvı yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine bir fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürün. Diğer yufkayı üzerine serip, kalan sıvı yağla her tarafını yağlayın. 4 parmak genişliğinde önce enlemesine, sonra boylamasına şeritler kesin ve kare parçalar elde edin. Derin bir kasede lor peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, köri ve pul biberi karıştırın. Bir adet yufka parçasına lorlu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun ve yufkanın dört ucunu ortada birleştirin. Ters çevirip, fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Yufka parçaları ve lorlu harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.