29 Mayıs 2018 Salı

Krep Böreği

MALZEMELER

Hamur için:

3 adet yumurta

Bir buçuk su bardağı un

2 çorba kaşığı margarin

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı süt


İç malzeme:

1 çorba kaşığı margarin

1 adet ince kıyılmış soğan

150 gram kıyma

1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)

1 adet rendelenmiş kereviz

250 gram soya filizi

Tuz, karabiber

Yarım demet ince kıyılmış dereotu


Kabı yağlamak için:

Margarin

YAPILIŞI

Kreplerin içini hazırlamak için, eritilmiş margarinde soğanı hafifçe kavurun. İçine kıymayı katıp kavurmaya devam edin. Havuç, kereviz, soya filizini de ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Dereotu, tuz ve karabiber ilave edip harcı soğumaya bırakın. Krepleri hazırlamak için, unu derin bir kaseye alıp, içine yumurtaları kırın. Eritilmiş margarin ve tuzu ekleyin. Sütü yavaşça döküp karıştırın ve yoğun bir hamur elde edin. Tavaya biraz margarin sürüp krep hamurundan bir kepçe alarak dökün ve arkalı önlü kızartın. Tüm hamur bittikten sonra kreplerin içine kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.