29 Mayıs 2018 Salı

Köpüklü Jöle

MALZEMELER

1 litre süt
2 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
Jöle için: 2 adet muz
1 paket muzlu jöle
Köpük için: 2 adet yumurtanın akı
3 çorba kaşığı pudraşekeri

YAPILIŞI

Yağı bir tencerede eritin. Unu ekleyip kavurun. Sütü karıştırarak ilave edin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp şekeri ekleyin. 5 dakika mikserle çırpın. Kup bardaklarının yarısına kadar muhallebi doldurun. Muzları halka şeklinde dilimleyip, kremanın üzerine dizin. Jöleyi sıcak suda eritin. Daha sonra kullanılmak üzere 1 su bardağı jöleyi ayırın. Kuplara, muzların üzerini geçecek kadar jöle gezdirin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip jöleyi dondurun. Bu arada yumurta aklarını mikserle 10 dakika kadar çırparak, kar haline getirin. Pudraşekerini ilave edip mikserleyin. Ayırdığınız 1 su bardağı jöleyi karışıma ekleyin. Donmuş jölenin üzerine pay edip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.