- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Vişneli sos için:
- 2 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 Türk kahvesi fincanı şeker
Tabanı için:
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
Son katı için:
- 1.5 su bardağı süt
- 2 poşet kremşanti
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
- Yapılışı:
- Tencereye süt, şeker ve unu koyun. Orta ısılı ocakta kaynayıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
- Bir fırın tepsisinin tabanına, boşluk kalmayacak şekilde Hindistan cevizi serpin. Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı ince bir tabaka halinde yayın ve soğumaya bırakın.
- Diğer yandan vişne suyu, toz şeker ve nişastayı başka tencereye alarak, orta ısılı ocakta kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Ilınmış olan tatlının üzerine gezdirip her tarafına yayın. Yeniden soğumaya bırakın.
- Kremşantiyi soğuk süt ile paketin üzerinde yazdığı gibi çırpıp hazırlayın. Ardından soğuyan vişne sosunun üzerine sürün. 1-2 saat buzdolabında soğutun. Tamamen soğuyan tatlıyı, minik kareler şeklinde dilimleyin. Spatula yardımıyla iki kare dilimi birbirinin üzerine kapatın. Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.