25 Mayıs 2018 Cuma

Bademli Krem Karamel

Yarım litre süt

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 adet limonun kabuğu

1 paket vanilya



Karamel için:

Yarım su bardağı toz şeker



Üzerine: File badem

YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Sütü yavaşça ekleyip, çırpmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı katıp, karıştırın. Diğer taraftan toz şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte karamelize edin. Hazırladığınız karameli, ıslatılmış küçük muffin kalıplarına paylaştırın. Yumurtalı karışımı da bu kaplara paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Tepsiye 1 parmak sıcak su koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında tatlıların üzeri kızarıp, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkarın (kalıptan kolay çıkması için krem karamel kaplarını iki parmak kaynar su doldurduğunuz kabın içinde 2-3 dakika bekletip, salladıktan sonra tabağa ters çevirin). Üzerini file bademle süsledikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.