29 Mayıs 2018 Salı

Bademli Fındıklı Sakızlı Muhallebi

MALZEMELER

4 çorba kaşığı yağ
3 çorba kaşığı dolusu un
4 su bardağı süt
10 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı çekilmiş tatlı badem ve fındık
3 parça damla sakızı

YAPILIŞI

Yağı bir tencereye alın ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar çırpma teli ile çevirerek kavurun. Üzerine süt, tozşeker ilave edip, koyulaşana kadar karıştırın. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip, bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın. Ilıdıktan sonra donması için buzdolabında 2 saat bekletin.

PÜF NOKTASI

Kalıplara döktüğünüz muhallebinin üzerinin kabuk bağlamasını önlemek için oda sıcaklığında ılıttıktan sonra buzdolabına aktarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.