MALZEMELER
4 çorba kaşığı yağ
3 çorba kaşığı dolusu un
4 su bardağı süt
10 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı çekilmiş tatlı badem ve fındık
3 parça damla sakızı
3 çorba kaşığı dolusu un
4 su bardağı süt
10 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı çekilmiş tatlı badem ve fındık
3 parça damla sakızı
YAPILIŞI
Yağı bir tencereye alın ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar çırpma teli ile çevirerek kavurun. Üzerine süt, tozşeker ilave edip, koyulaşana kadar karıştırın. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip, bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın. Ilıdıktan sonra donması için buzdolabında 2 saat bekletin.
PÜF NOKTASI
Kalıplara döktüğünüz muhallebinin üzerinin kabuk bağlamasını önlemek için oda sıcaklığında ılıttıktan sonra buzdolabına aktarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.