23 Mayıs 2018 Çarşamba

💠Rüzgar Gülü Kurabiye💠

 💠Malzemeler💠
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin

1 adet yumurta,

1 buçuk su bardağı pudra şekeri,

1 su bardağı nişasta,

1 çay kaşığı kabartma tozu,

1 paket vanilya (5 gram), 2 buçuk- 3 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.). 2 yemek kaşığı kakao (hamurun yarısı için). Rüzgar Gülü Kurabiye Yapılışı

Kurabiye hamurunu hazırlamak için, margarin, yumurta ve pudra şekeri, derin bir kapta, çatal ile ezilerek karıştırılır.

Üzerine vanilya, nişasta ve kabartma tozu ilave edilip, tekrar karıştırılır.

Üzerine bardakla ölçülü olarak azar azar un ilave edilip, güzelce yoğrulur ve oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.

Elde edilen hamurun yarısı, başka bir kap içerisine alınır ve üzerine kakao ilave edilip yoğrulur.

Diğer hamurun üzerine de gerekirse çok az un ilave edilip, kıvamı ayarlanır (hamuru sert olursa şekil vermek zor olur). Elde edilen kakaolu ve sade kurabiye hamurundan, ceviz büyüklüğünde birer parça kopartılır.

Düz zemin üzerinde, ince uzun olacak şekilde yuvarlanır ve bir uçları birleştirilip birbirine dolandırılır.

Daha sonra gül şeklinde kıvrılır ve şekillendirilen rüzgar gülü kurabiye, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Bütün hamur bu şekilde yapılıp bitirilir.

Kurabiyeler, önceden ısıtılmış 170° fırında üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Fırından alınan rüzgar gülü kurabiye, tepsi içerisinde soğuduktan sonra, servis edilebilir.

Bu ölçüler ile 22 adet kurabiye elde ettim.

Not; Kakaoyu eklemeden önce hamurun kıvamını yumuşak tutun. Kakao hamuru sertleştiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.