25 Mayıs 2018 Cuma

Kabaklı ve Patatesli Börek

MALZEMELER

16 adet baklavalık yufka

2 adet yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı su



İç malzeme için:

3 adet kabak

2 adet haşlanmış patates

1 adet soğan

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım demet dereotu, tuz



Üzerine: 1 adet yumurta sarısı ve çörek otu

YAPILIŞI

Öncelikle iç malzeme için kıyılmış soğanı sıvı yağda kavurun. Kabağı rendeleyin ve suyunu sıkıp soğana ekledikten sonra suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Rendelenmiş patates, kıyılmış dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yumurta, sıvı yağ, süt ve suyu derin bir kapta çırpın. 2 adet baklavalık yufkayı üst üste koyun ve fırça ile üzerine sütlü karışımdan sürün. 3'üncü yufkayı serip tekrar yağlayın ve 4'üncü yufkayı serip yine yağlayın. Geniş kısmına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve dörde kesip tepsiye yerleştirin. Diğer baklavalık yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.