28 Mayıs 2018 Pazartesi




İki Renkli Poğaça

Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık sütYarım su bardağı sıvıyağ50 gr tereyağı ( 1 yemek kaşığı ) 2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )4 çorba kaşığı toz şeker1 silme tatlı kaşığı tuz1 küçük paket yaşmaya veya 1,5 tatlı kaşığı instant mayaAlabildiği kadar un ( ben 5,5 su bardağı kadar un kullandım ) 2 yemek kaşığı kakao

Hamuru için süt,su,sıvıyağ,yumurtanın akı,toz şeker,instant mayayı iyice karıştırın,unu ve tuzuda ilave edin yoğurun,2 eşit bezeye ayırın,1 tane bezeye kakaoyu ilave edip yoğurun 2’ye bölün diğer sade bezeyide 2’ ye bölün üzerini önce poşet veya streç folyo ile kapatın temiz bir bez örtün 45 dakika dinlendirin.Dinlenen hamurun önce sadesini büyük dikdörtgen olacak şekilde açın kakaolu olan hamuruda aynı boyutta açın sade olan hamurun üstüne fırça ile ıslatın kakaolu hamuru sade hamurun üzerine alın tekrar su sürün hamuru uzunlamasına 2’ye kesin düzgün bir şekile rulo yapın 5-6 cm uzunluğunda kesin aralıklı olarak yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin üzerini kapatın 30 dk dinlendirin eğer aceleniz varsa 50 °’de fırında 15-20 dk kadar bekletin,Üzerine yumurtanın sarısını sürün Önceden de ısıttığınız 200 ° fırında Güzelce kızarana kadar pişirin (benim poğaçam 21 dk’da pisti)Her fırına göre pişme süresi değişebilir.Şimdiden yapıp deneyecek olan herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.