6 Haziran 2018 Çarşamba

Böğürtlen Soslu Muhallebi


Böğürtlen Soslu Muhallebi
🍇Muhallebisi için🍇
🍇1 litre süt
🍇2 çorba kaşığı nişasta
🍇3 çorba kaşığı un
🍇150 gr margarin
🍇1 buçuk bardak şeker
🍇1 adet vanilya
   🍇Sosu için🍇
🍇1 su bardağı böğürtlen
🍇1 çay bardağı su
🍇1 çay kaşığı nişasta
🍇1 çay bardağı şeker
🍇Yapılışı🍇
Muhallebisi için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz .Kaynamaya başlayınca margarini ve vanilyayı koyuyoruz .Ocağı kapatıyoruz .Margarinin erimesi için sürekli karıştırıyoruz .Eriyince borcama koyuyoruz .Soğumasını bekliyoruz. Sosu için şekeri böğürtleni ve suyu küçük bir kaba alıyoruz ve 5 dakika kaynatıyoruz kaynayınca süzüyoruz .Nişastayı bir bardakta suyla eritiyoruz çok sulu olmasın fakat katı da kalmasın. Eriyen nişastayı süzdüğümüz sosa ekliyoruz ve tekrar biraz kaynatıyoruz o katılaşmaya başlayacak katılaşmaya .Başlayınca ocağı kapatalım ve biraz soğuduktan sonra soğuyan muhallebinin üzerine koyalım. Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.