29 Mayıs 2018 Salı

Patlıcanlı & Pastırmalı Pide

MALZEMELER
hamur için;
250 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
içi için;
3 patlıcan
1 kuru soğan
sotelemek için yeterince zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
5-6 dilim pastırma
YAPILIŞI
Yağ, yoğurt ve yumurta sarısı karıştırılıp içine elenmiş olan un, kabartma tozu ve tuz ilave edilir. Hamur yoğrulduktan sonra üzeri kapatılıp 20 dk. dinlendirilir.
İçi hazırlamak için, yemeklik doğranmış soğan zeytinyağda sotelenir. Alacalı soyulup zar şeklinde doğranmış olan patlıcanlar da ilave edilerek sotelemeye devam edilir. Bu işleme kısık ateşte devam edilirken, tuz, karabiber ve salça da ilave edilir. Pastırmalar da doğranıp malzemeler bütünleşinceye kadar sotelenir. Daha sonra hazırlanan iç soğumaya bırakılır.
Dinlenmiş olan hamur iki eşit parçaya ayrılıp oval şeklinde ve bir parmak kalınlığında açılır. Bu hamurların ortasına iç malzeme uzunca pay edilip hamur iki uzun yanından ortada birleştirilerek katlanır. Yağlı kağıt serili tepsiye alınan hamurların üzerlerine yumurta sarılısı sürülüp çörek otu serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.