29 Mayıs 2018 Salı

Pirinçli Ve Çilekli Parfe

MALZEMELER

Yarım su bardağı kırık pirinç
Yeteri kadar su
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı çilek
1 paket çilekli jöle
2 adet yumurtanın akı

Süslemek için: Çilek ve melissa (limon otu)

YAPILIŞI

1PİRİNCİ haşlayıp suyunu süzün ve soğuması için kenara alın. Krem şantiyi 2 su bardağı sütle çırpın. Buzdolabına koyup yarım saat bekletin. 2Çilekleri temizleyip çok ince olmayacak şekilde blenderden geçirin. Jöleyi 3 kahve fincanı sıcak suda eritin. Yumurta aklarını kar gibi olana kadar mikserle çırpın. Krem şantiyi dolaptan alıp üzerine, haşlanmış pirinç, erimiş jöle, çilek ve yumurta akı ilave edin. Karışımı suyla ıslattığınız bir kalıba dökün. Buzlukta ya da derin dondurucuda katılaşana kadar bekletin. Ters çevirerek servis kabına aktarın. Çilek ve melissa ile süsleyin, dilimleyerek servis yapın
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.