31 Mayıs 2018 Perşembe

ETİMEK TATLISI

  • Malzemeler:
  • 1 paket hazır kızarmış ekmek
Şerbeti için:
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebisi için:
  • 1 lt süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Tercihinize göre meyve
Yapılışı :
  • Büyük boy dikdörtgen bir cam kaba ekmekleri dizin. Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. 10 dakika sonra şerbeti ekmeklerin üzerine dökün.
  • Başka bir tencereye 1 lt sütü dökün. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve orta ısılı ocağın üzerine koyun. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını da ekleyin.
  • Muhallebi hazır olunca şerbetli ekmeklerin üzerine dökün, düzgünce yayın ve soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi, üzerinde yazdığı şekilde hazırlayın. Soğumuş olan ekmeklerin üzerine dökün ve tatlıyı soğumaya bırakın. Buzdolabında 4-10 saat arası bekletin.
  • Üzeri için dilediğiniz meyveleri seçerek üzerine dizin. Meyve dışında dilerseniz Hindistan cevizi, fıstık ya da fındık kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.