- Malzemeler:
- 1 paket hazır kızarmış ekmek
Şerbeti için:
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Tercihinize göre meyve
Yapılışı :
- Büyük boy dikdörtgen bir cam kaba ekmekleri dizin. Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. 10 dakika sonra şerbeti ekmeklerin üzerine dökün.
- Başka bir tencereye 1 lt sütü dökün. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve orta ısılı ocağın üzerine koyun. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını da ekleyin.
- Muhallebi hazır olunca şerbetli ekmeklerin üzerine dökün, düzgünce yayın ve soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi, üzerinde yazdığı şekilde hazırlayın. Soğumuş olan ekmeklerin üzerine dökün ve tatlıyı soğumaya bırakın. Buzdolabında 4-10 saat arası bekletin.
- Üzeri için dilediğiniz meyveleri seçerek üzerine dizin. Meyve dışında dilerseniz Hindistan cevizi, fıstık ya da fındık kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.