31 Mayıs 2018 Perşembe

Frambuazlı Cupcake

MALZEMELER

Kek için: Yarım su bardağı kakao
1 su bardağı sıcak su
2 adet yumurta, 1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı frambuaz reçeli
Krema için:
300 ml (1 kutu: 200 ml) krema
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı frambuaz reçeli

YAPILIŞI

KAKAOYU sıcak suyun içine katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Karıştırma kabına yumurta, süt, sıvıyağ, tozşeker ve kakao karışımını koyup, hafifçe karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu, yumurtalı karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir hale gelene kadar mikser veya çırpıcı ile çırpın. Reçeli ilave edip hafifçe karıştırın ve kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Krema için soğuk kremayı ve toz krem şantiyi bir kaba alıp, kabarana kadar mikserin yüksek devrinde çırpın. Frambuaz reçelini ilave edin ve hafifçe karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve soğuyan keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.