28 Mayıs 2018 Pazartesi

Yufkaya Sarılı Zeytinli Köfte

MALZEMELER

400 gram dana kıyma

400 gram kuzu kıyma

1 adet taze yufka

1 adet kırmızı biber

1 adet dolmalık biber

3 dal taze nane, 5-6 dal maydanoz

150 gram kırık zeytin

1 diş dövülmüş sarımsak

Tuz, karabiber, pul biber



Servis için: Domates ve biber


Kızartmak için: Sıvı yağ

YAPILIŞI

Kıymaları derin bir kaseye alın. İnce kıyılmış biberleri, nane, maydanoz ve zeytini ilave edin. Sarımsak, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Yufkayı düz bir zemine serin ve kıymalı iç harcı bir ucuna boydan boya koyun. Daha sonra rulo yapın ve 3 cm eninde kesin. Izgarada veya yapışmaz yüzeyli bir tavada az yağ ile kızartın. Sıcak olarak ızgara sebzelerle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.