29 Mayıs 2018 Salı

Cevizli Sütlü Kadayıf


MALZEMELER

Yarım litre süt

1 litre hindistan cevizi sütü

Yarım kg kadayıf

300 gram tereyağı

2 su bardağı dövülmüş ceviz

1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker



​Üzerine: 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

YAPILIŞI

Kadayıfı derin ve geniş bir kaba alıp elinizle didikleyin. Bir miktarını avucunuzun içine yerleştirin ve ortasına ceviz içi koyup dolma sarar gibi sarın. Kadayıf ve ceviz içi bitene kadar işleme devam edin. Sardığınız parçaları fırına dayanıklı bir kaba yan yana dizin ve üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırından alın ve soğumaya bırakın. Derin bir tencereye sütleri ve toz şekeri alıp kaynatın. Soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin ve cevizle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.