MALZEMELER
Hamur için: 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Üç buçuk su bardağı un
İç malzemesi için:
Yarım su bardağı fındık
2 adet küçük boy ayva
Yarım çay bardağı toz şeker
Üzerine:
Pudra şekeri
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Üç buçuk su bardağı un
İç malzemesi için:
Yarım su bardağı fındık
2 adet küçük boy ayva
Yarım çay bardağı toz şeker
Üzerine:
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Hamur için tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve tuzu mikserle çırpın. Un ekleyip iyice yoğurun. Alüminyum folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. İç malzemesini hazırlamak için kabukları soyulup, rendelenmiş ayvayı toz şekerle birlikte pişirin. Havanda dövülmüş veya robottan geçirilmiş fındığı ilave edip karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde açıp, su bardağının ağzı ile daireler çıkarın. Ortalarına iç malzemeden koyup, yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarının açılmaması için kapatmadan önce kenarlarına su sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, pudra şekerine bulayın. Soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.