31 Mayıs 2018 Perşembe

Ayvalı Pofuduklar

MALZEMELER

Hamur için: 250 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

Bir tutam tuz

Üç buçuk su bardağı un

İç malzemesi için:

Yarım su bardağı fındık

2 adet küçük boy ayva

Yarım çay bardağı toz şeker



Üzerine:

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Hamur için tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve tuzu mikserle çırpın. Un ekleyip iyice yoğurun. Alüminyum folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. İç malzemesini hazırlamak için kabukları soyulup, rendelenmiş ayvayı toz şekerle birlikte pişirin. Havanda dövülmüş veya robottan geçirilmiş fındığı ilave edip karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde açıp, su bardağının ağzı ile daireler çıkarın. Ortalarına iç malzemeden koyup, yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarının açılmaması için kapatmadan önce kenarlarına su sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, pudra şekerine bulayın. Soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.