MALZEMELER
Hamuru için: 4 su bardağı un
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım su bardağı fındık yağı
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım su bardağı fındık yağı
Hamuru yağlamak için:
125 gram eritilmiş tereyağı
İçi için: 200 gram kavurma
2 adet orta boy havuç
100 gram tulum peyniri
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
125 gram eritilmiş tereyağı
İçi için: 200 gram kavurma
2 adet orta boy havuç
100 gram tulum peyniri
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
ve haşhaş tohumu
ve haşhaş tohumu
YAPILIŞI
Hamur için un, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve fındık yağını bir kaba alıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamuru oklava ile büyük bir yufka olacak şekilde, yarım cm kalınlığında açın. Üzerini yağladıktan sonra bohça şeklinde kapatın ve tekrar buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Bu işlemi 5 kez tekrarlayın ve hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Bezelerden birini çok ince olacak şekilde açın ve kenarlarını keserek kare şekline getirin. Kare yufkayı 3 parça halinde kesin. Diğer 3 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp, toplam 12 parça hamur elde edin. İç harç için kavurma ve küp şeklinde doğranmış havucu, sıvı yağda 2-3 dakika kavurun. Ilıkken içine tulum peyniri katıp, karıştırın. Dikdörtgen hamur parçalarından birinin uç kısmına iç harçtan koyun. Kenarlarını hafifçe içe doğru katlayın ve sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.