31 Mayıs 2018 Perşembe

AHUDUDU SOSLU KEK

Kek hamuru için
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Krem peynirli dolgu için
  • 200 g krem peynir
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 g krema
  • 1⁄2 su bardağı pudra şekeri
Ahududu sosu için
  • 2 su bardağı ahududu reçeli
  • Kek hamuru için derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve toz şekeri ekleyip mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın. Sırasıyla süt, Ayçiçek yağı, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Kek karışımını 24X24 cm ebadında yağlanmış bir fırın kabına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.
  • Krem peynirli dolgu için; pudra şekeri hariç tüm malzemeleri bir kaba alarak çırpın. Pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Dolguyu soğuyan kekin üzerine yayın. Reçeli dolgunun üzerine yayıp buzdolabında 2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.