MALZEMELER
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
2’er çay kaşığı vanilya ve kabartma tozu
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Bir buçuk su bardağı un
Şerbeti için:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet portakal
Süslemek için:
Hindistancevizi
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
2’er çay kaşığı vanilya ve kabartma tozu
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Bir buçuk su bardağı un
Şerbeti için:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet portakal
Süslemek için:
Hindistancevizi
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın. Dilimlenmiş portakalıekleyip, 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Diğer taraftan derin bir kaseye aldığınız zeytinyağı, sıvıyağ ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve irmiği de katıp metal kaşıkla iyice karıştırın. Hindistancevizi ve elenmiş unu da ekleyip aynı yönde olacak şekilde tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış orta büyüklükte kare kalıba boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilimleyin ve üzerini hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.