23 Mayıs 2018 Çarşamba

Havuç rüyası tatlısı

MALZEMELER:
  • 1 kg havuç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 2 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limonun suyu
  • Arasına dizmek için pötibör bisküvi
YAPILIŞI:
Havuçları soyun, iri doğrayın ve 5  su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları suyuyla beraber rondodan geçirip püre yapın.Püreyi tencereya alın.
Nişastayı bir bardak suda çözerek püreye karıştırarak ilave edin.Şekeri,limon suyunu , kabuklarını ve vanilyaları ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine kepçe yardımıyla  ince bir tabaka muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın. Ben dikdörtgen borcam kullanarak 4 kat oluşturmayı tercih ettim.Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta en az 3 saat dinlendirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.