29 Mayıs 2018 Salı

Ramazan Böreği

MALZEMELER

500 gram ıspanak veya pazı

1 adet yumurta

2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

250 gram beyaz peynir ve lor peyniri karışımı

1'er çay kaşığı karabiber, çörek otu ve tuz

200 gram tereyağı

20 adet baklavalık yufka

YAPILIŞI

Ispanaklı harç için ıspanağı çok kısa bir süre haşlayıp, ince doğrayın. Üzerine 1 adet yumurta akı, tuz, karabiber ve 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın. Peynirli harç için beyaz peynir ile lor peyniri karı- şımını bir kaba alın. Üzerine çörekotu ve 1 adet yumurta sarısını karıştırın. Tereyağını eritip, yarısını fırça yardımıyla yufkaların arasına sürün ve uzun tarafına ıspanaklı harcı uzun ince şekilde yayın. Daha sonra bir kez çevirip rulo yapın. Yanına peynirli harcı yine uzun ince şekilde yayın ve rulo yaparak sarın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından alıp, fırın tepsisine yerleş- tirin. İki parmak genişliğinde dilimleyip, üzerine kalan eritilmiş tereyağını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.