23 Mayıs 2018 Çarşamba

Nefis Gelin Pastası

Kek için: 
Islatmak için: 

  • 2,5 su bardağı soğuk süt

Muhallebisi için: 

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için: Bolca hindistan cevizi
Nefis Gelin Pastası Yapılışı
Derin bir kabın içerisine 4 adet yumurtayı kırın,üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın (3-4 dakika) .

Bir su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla karıştırın.

Hazırladığınız gelin pastasının kekini yağlanmış büyükçe bir borcama dökün. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırına kekinizi sürün. 25-30 dakika kadar pişirin.

Diğer tarafta gelin pastasının muhallebisini hazırlamaya başlayalım.

Derin bir tencere içerisine 1 lt süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı dolusu un ve 2,5 yemek kaşığı dolusu nişastayı koyarak iyice çırpın. Ocağın üzerine koyarak koyu bir kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Muhallebiniz piştikten sonra dinlenmesi için bir kenara alın. Ilınınca 1 paket toz krem şantiyi ilave ederek, mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpın.

Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Her yerine gelecek şekilde 2,5 su bardağı soğuk sütü yavaş yavaş dökün, her yeri ıslansın. 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün, güzelce yayın. Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakın.

Ertesi gün üzerine bolca hindistan cevizi ile süsleyerek soğuk servis edin.

Hepinize şimdiden afiyet olsun.... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.