23 Mayıs 2018 Çarşamba

Tavukgöğsü

350 gram tavuk göğsü
Yeteri kadar su
1 litre süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası

Üzeri için:
Tarçın

YAPILIŞI

TAVUK etini tencereye alın ve üzerine geçecek kadar su ilave edip, 30-35 dakika haşlayın. Suyun içinden çıkarıp, hem kokusunun çıkması hem de iyice liflerine ayrılması için bir-iki dakika akan suyun altında tutarak elinizle suyunu sıkın. İyice liflerine ayrıldığı zaman suyun altından alın. Bir tencereye süt, un, buğday nişastası ve tavuk etini katıp, sürekli karıştırın. Arada bir kaşığın tersiyle helva yapar gibi ezerek karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiği zaman çok az yağlanmış cam bir kabın içine boşaltın ve üzerini bir spatula ile düzeltin. Buzdolabında 3 saat bekletin. Dilediğiniz şekilde dilimleyin. Üzerine tarçın serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.