31 Mayıs 2018 Perşembe

Sütlü İrmik Pastası

MALZEMELER

İki buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
6 adet kedidili bisküvi

Bisküviyi ıslatmak için:
1 çay bardağı süt

Süslemek için:
1 adet mandalina ve çeyrek nar

YAPILIŞI

SÜTÜ bir tencereye alıp içine irmik, nişasta ve tozşeker katın. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırın. Kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Bisküvileri süte batırıp, çıkarın ve kare bir kabın içine dizin. Üzerine sütlü karışımı boşaltın ve spatula ile düzeltin. Mandalina ve nar ile süsleyip, donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Dilimleyerek, soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.