🥞Bisküvili Saray sarması
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
150 gr.tereyağı veya margarin
Alt taban icin 1,5 paket kakaolu petibor bisküvi
Hazırlanışı
Tencereye yağı ,unu alın un kokusu gidene kadar 3 dakika kavurun.uzerine soğuk 1 litre sütü ,1 su bardağı toz şeker ekleyin sürekli karıştırarak pişirin. göz göz olunca ocaktan alın.
Bu karışıma vanilya ekleyin mikserle 4 dakika çırpın. büyük fırın tepsisine dökerseniz daha ince rulolar olur ve rulo yaparken çatlama olmaz.
Tepsiye bolca rondodan geçirdiğiniz bisküvileri yayın üzerine , muhallebiyi dökun ve düzlestirin
Buzdolabının normal gözünde 4-5 saat bekletin isterseniz bir gün dolapta beklerse daha rahat sarılıyor.
Dolapta bekledikten sonra videodaki gibi kesip rulolar yapın. İsterseniz arasına muz koya bilirsiniz . afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.