5 Haziran 2018 Salı

🍊PORTAKALLI İTALYAN KEKİ🍊

🍊PORTAKALLI İTALYAN KEKİ🍊
3 büyük yumurta
1 su bardağı şeker
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı süt
50gr tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı artı bir yemek kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
1 portakal kabuğu rendesi
Bir çimdik tuz 🍊Kreması için
1 paket soğuk krema
Yarım su bardağı pudra şekeri
Çilek
Mandalina 🍊🍊Yapılışı;
Şeker ile yumurtaları rengi açılıp, kabarana kadar 7 dakika çırpın. Yoğurt ile sütü karıştırın. Tereyağını eritin, ılıyınca zeytin yağıyla karıştırın. Yumurta şeker karışımına yoğurt, süt karışımını ekleyin çok az çırpın. Kabartma tozu, un ve karbonatı karışıma eleyin ve bir spatula ile karıştırın. Portakal kabuğunu ve tereyağlı karışımı en son ekleyip bir spatula ile hamura yedirin. Esra 23x23 cmlik bir kalıba yapmış ben 18cm’lik çember kalıp kullandım. Siz hangisini isterseniz tercih edebilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş kalıbınıza karışımı yayıp 165 derecede kürdan testi temiz çıkana kadar 30-35 dakika pişirin. Üzerine çırpılmış krema ve meyveler ile süsleyin.. #tastingtable #tv_stilllife #still_life_gallery #cookmagazine #hautecuisines #huffposttaste #heresmyfood #kingarthurflour #instagram #click_vision #feedfeed #foodpic #architect #kurabiye #portakalli #portakallikurabiye #çikolatalı #orangecookies #chocolates #evyapımı #lezzetlerim #fresh #delicious #yumyfood #cookies #lovefood #kesfet #takip #instarifsunum #instasunumlarim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.