17 Haziran 2018 Pazar

KADAYIFLI İRMİK TATLISI

100 gram tel kadayıf
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
İrmikli krema için:
1 litre süt
6 dolu çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 dolu çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
Süsleme; dilediğiniz şekilde
HAZIRLANIŞI
*Tel kadayıfı ufalıyoruz (3 saat buzlukta bekledikten sonra kolayca ufalaya bilirsiniz.) ve tencereye alıyoruz. Altını açıyoruz ve tahta kaşıkla karıştırarak hafif kavuruyoruz. Şekeri ve az sıvı yağ döküyoruz. Biraz daha karıştırdıktan sonra tereyağını ekliyoruz. Cevizi ince çekip içine ekliyoruz. Kadayıfların rengi kızarınca tarçını da ekliyoruz ve karıştırıp altını kapatıyoruz.
*Kreması için sütü tencereye döküyoruz. İrmiği, vanilyayı, toz şekeri, nişastayı da ilave ediyoruz. Ocağın altını yakıyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Hindistan cevizini ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
*Kavurduğumuz kadayıfın yarısını kalıbın tabanına yayıyoruz. Pişirdiğimiz kremayı da kalıba döküyoruz. Kalan kadayıfı üzerine dökerek tahta kaşıkla düzeltiyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Dolaba girecek soğukluğa geldiğinde dolapta soğutuyoruz. Soğuyunca kalıbından servis tabağına çeviriyoruz ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.