5 Haziran 2018 Salı

PEKSİMETLİ TATLI

  • 1 paket peksimet (hazır kızartılmış ekmek)
Şerbeti için
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı vişne
Muhallebi için
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
  • Dondurma
  • Peksimetleri kare cam bir kalıba dizin. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Vişneleri rondodan geçirin. Şerbete ekleyip karıştırın. Vişneli şerbeti peksimetlerin üzerini kaplayacak şekilde dökün.
  • Muhallebisi için şeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp karıştırın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağını ekleyip ocaktan alın. Karıştırarak ılındırın ve şerbetli peksimetlerin üzerini kaplayacak şekilde dökün.
  • Tatlınızı buzdolabına alın ve iyice soğuyana kadar bekletin. Kare dilimler kesin. Dondurma ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.