17 Haziran 2018 Pazar

HAVUÇ TARATOR


*4 tane havuç
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 diş sarımsak
*2 çay kaşığı tuz
*1 kase süzme yoğurt
*İki kaşık Mayonez
*1 su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
1.Havuçları soyup yıkadıktan sonrada rendenin kalın tarafı ile rendeliyoruz.
2.Tavaya sıvı yağımızı koyuyoruz. Üzerine de sarımsakları küçük küçük doğrayıp koyuyoruz. Ocakta sarımsakları biraz soteledikten sonra havuçları koyup karıştırıyoruz.
3.Havuçlar hafif renk değiştirmeye başladığında üzerine tuz atıyoruz ve soteliyoruz.
4.Havuçlar pişince ocağı kapatıp soğutuyoruz.
5.Yoğurt ile mayonezi bir kasede karıştırdıktan sonra cevizleri de ekleyerek, havuçlara katıp güzelce karıştırıyoruz.
6.İster dereotu ister maydanoz, ister pul biber veya nane ile süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.