5 Haziran 2018 Salı

Fincan Tatlısı

Hem pratik hem hafif bir tatlı👍😍
Fincan Tatlısı..
1 litre süt
4 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 su bardağı şeker
1 pkt vanilya
1 yemek k. Tereyağ veya margarin
Dışına bulamak için: hindistan cevizi
Hazırlanışı; vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeler tencereye alınır sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebinin altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağ eklenip karıştırılır. Daha sonra ıslatılmış fincanlara eşit şekilde bölüştürülür(yoksa kalıp halinde çıkmaz). buzdolabında 3-4saat bekletir. (Ya da 1 saat buzlukta) İyice soğuyan tatlılar fincanın kenarlarından bıçak yardımı ile geçilip sallayarak çıkarılır ve hindistan cevizine bulanır. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. #fincantatlisi #sütlütatli #sunumyeriniz #sunumlariniz #nefissunumlar #sunumsepetim #gramtatli #cakegridtr #lezzetduragi #lezzetkareleri #sahanelezzetler #lezzetlerim #misss_lezzetler  #gorsellezzetler #mukemmellezzetler #nefisyemektarifleri #hayatimmutfak #mutfakbecerileriniz #anayemekler #mavipembesunum #yemekrium #gulunsectikleri #gizemlesunum #tarifsepetiniz #tarifsunum #mutfagram #worldcooking #bes_cayi_lezzetleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.