4 Haziran 2018 Pazartesi

Piyano kek

🍰Piyano kek
●MALZEMELER
4 adet yumurta/
1 su bardağı toz şeker/
1 çay bardağı süt /
Yarım çay bardağı sıvıyağı /
1,5 su bardağı un/
1 paket kabartma tozu/
2,5 yemek kaşığı kakao /
~~~~~~~~~~~~~~~
●Keki Islatmak İçin;
2 su bardağı soğuk süt
~~~~~~~~~~~~~~~~
●Muhallebi İçin;
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik  toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti ~~~~~~~~~~~~
●Üzeri İçin;
Kakao ~~~~~~~~~~~~~~
●Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri mikser ile 3  dakika  çırpalım. Yağ ,süt ,kakao,  un, kabartma tozunu  ilave edelim tekrar cirpiyoruz.  Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim ve 180 derece ayarladığımız fırına koyalım. 15 _ 20  dk içinde hazır olacaktır kürdan yardımı ile kontrol edelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.  tamamen soğuyunca üzerine  sütü dökelim. Muhallebimizi hazırlayalım, krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alalım karıştıralım ve ocağın altını  acip , koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.  Ocagi katıp vanilya ekleyip mikserle 4 dakika çırpalım ara ara  mikserle çırpalım muhelkebiyi ılımasini  saglayalim. ılık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde krem şantiyi ekleyelim mikser yardımı ile çırpalım. Eğer biraz katı gelirse yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz. 3_ 4 dakika  cirptiktan  sonra kekimizin üzerine dökelim. Buz dolabında 2_ 3 saat beklettikten sonra serviste üzerine kakao serpip, servis edin. Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.