Malzemeler:
250 gr kırmızı mercimek
2 lt su
1 baş soğan
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet havuç
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Mercimeği yıkayıp süzün. 2 litre suyun içine koyup, soğanı ve havucu ilave edin. Hızlı ateşte kaynamaya bırakın. Mercimekler iyice dağılana kadar pişirin. Soğan ve havucu atıp, mercimeği süzgeçten geçirin. Başka tencerede yağı kızdırığ unu ilave edin. Çırpma teliyle pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimeği ilave edin ve 1-2 taşım kaynatın. Tekrar süzgeçten geçirin. Kaynar olarak kaselere alın. Üzerine kızarmış ekmek ilave edip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.