3 Haziran 2018 Pazar

Şambali

Ramazanda mutlaka yaptığım tatlıların ikincisi. Tarif annemden, yiyenlerin yıllardır bayılarak yediği😋
ŞAMBALİ
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı yoğurt
3 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
Üzeri için tuzsuz yerfıstığı
Şerbet için
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Yoğurt ve şekeri bir kapta karıştırın. Karbonatı ekleyin. Başka bir kapta irmik ve unu harmanlayın. Yoğurt ve şeker karışımına harmanlanan irmik ve unu ilave edin. Tepsiye dökün. Üzerini ıslattığınız elinizle veya spatula ile düzeltip pürüzsüz hale getirin. Fıstıkları yerleştirin.
180C ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar (neredeyse kahverengi) pişirin. Dilimleyin.
Şerbeti için, su ve şekeri 10dk kaynatın.
Soğuyan tatlıya ilk sıcaklığı geçsin diye 3-4dk beklemiş olan şerbeti kepçeyle yavaş yavaş dökün. (Tatlı soğuk, şerbet sıcak)
#turkishdessert #şambali #f52grams #foodoftheday #dessert #desserts #dessertoftheday #desserttime #dessertgram #instadessert #mutfakgram #thekitchn #tarifsunum #ramazan #ramadan #yapyepaylas #hayatburada #gununtatlisi #buzzfeast #food52 #beautifulcuisines #buzzfeedfood

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.