5 Haziran 2018 Salı

Peksimetli Tatlı

MALZEMELER

1 paket tuzsuz peksimet
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su

Muhallebi için: 1 litre süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un

Krem şanti için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti

Üzerine: 1 paket hazır çilek sosu

YAPILIŞI

TOZŞEKERİ bir tencereye alın ve üzerine birkaç damla su serpin. Ocağa oturtup eriyene dek bekletin. Eriyen tozşekere suyu ekleyip, kaynatın. Peksimetleri geniş bir cam kaba dizin ve üzerine hazırladığınız şerbeti boşaltın. Muhallebi için sütü bir tencereye alıp içine nişasta ve un katıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi peksimetlerin üzerine, her taraflarını kaplayacak şekilde dökün. Derin bir kapta soğuk süt ve krem şantiyi köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra muhallebinin üzerine döküp, donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Çilek sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve tatlının üzerine gezdirip, dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.