MALZEMELER
1 paket tuzsuz peksimet
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Muhallebi için: 1 litre süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
Krem şanti için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
Üzerine: 1 paket hazır çilek sosu
1 paket tuzsuz peksimet
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Muhallebi için: 1 litre süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
Krem şanti için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
Üzerine: 1 paket hazır çilek sosu
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Muhallebi için: 1 litre süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
Krem şanti için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
Üzerine: 1 paket hazır çilek sosu
YAPILIŞI
TOZŞEKERİ bir tencereye alın ve üzerine birkaç damla su serpin. Ocağa oturtup eriyene dek bekletin. Eriyen tozşekere suyu ekleyip, kaynatın. Peksimetleri geniş bir cam kaba dizin ve üzerine hazırladığınız şerbeti boşaltın. Muhallebi için sütü bir tencereye alıp içine nişasta ve un katıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi peksimetlerin üzerine, her taraflarını kaplayacak şekilde dökün. Derin bir kapta soğuk süt ve krem şantiyi köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra muhallebinin üzerine döküp, donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Çilek sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve tatlının üzerine gezdirip, dilimleyerek servis yapın.
TOZŞEKERİ bir tencereye alın ve üzerine birkaç damla su serpin. Ocağa oturtup eriyene dek bekletin. Eriyen tozşekere suyu ekleyip, kaynatın. Peksimetleri geniş bir cam kaba dizin ve üzerine hazırladığınız şerbeti boşaltın. Muhallebi için sütü bir tencereye alıp içine nişasta ve un katıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi peksimetlerin üzerine, her taraflarını kaplayacak şekilde dökün. Derin bir kapta soğuk süt ve krem şantiyi köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra muhallebinin üzerine döküp, donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Çilek sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve tatlının üzerine gezdirip, dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.