3 Haziran 2018 Pazar

💠SARAY SARMASI💠

💠SARAY SARMASI💠

💠150 gr tereyağı veya margarin
💠1 su bardağı un (240 ml bardak ile)
💠1 su bardağından biraz eksik tozşeker
💠1 litre süt
💠1 paket vanilya şekeri
  💠Yarım portakal kabuğu rendesi
  💠Hindistan cevizi (200 gr kadar)
Yağı ve unu tencereye alıp unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, sütü ve şekeri ilave ediyoruz karıştırarak. Muhallebiyi pişirip ocaktan alıyoruz, vanilya ve portakal kabuğu ilave ediyoruz. 5 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. Fırın Tepsisinin tabanına bolca Hindistan cevizi serpiyoruz. Muhalebbiyi döküp üzerini düzleştiriyoruz. Soğuyunca buzdolabına alıp en az 5 saat dinlendiriyoruz. Çıkardığımızda 15 eşit parça olacak şekilde dilimliyoruz. Arasına ceviz, muz, çikolata gibi dilediğimiz  malzemeleri koyarak sarıyoruz. Üzerini süsleyip servis ediyoruz. Afiyetle ❤️
#saraysarması #yemekrium #onlinelezzetler #lezzetrium #en_iyileri_kesfet
#sütlütatlı #turkishcuisine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.