2 Haziran 2018 Cumartesi

Zeytin Ezmeli Pastane Açması

Malzemeler:
Yarım Su Bardağı Ilık Su
1,5 Su Bardağı Ilık Süt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Yaş Maya
1 Adet Yumurta Akı
3,5 Çorba Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Un
Zeytin Ezmesi
Üzeri için ;
2 Adet Yumurta Sarısı
Çörek Otu
Hazırlanışı:
Yoğurma kabımızda ılık suda mayamızı eritiyoruz, üzerine ılık süt,sıvıyağ ve yumurta akını ekleyerek karıştıyoruz.Şekeri ve tuzu ekliyoruz unumuzu eleyerek yavaş yavaş ekliyoruz.(unumuzun yoğunluğunu hamurumuz hafif ele yapışacak kıvama gelene kadar ayarlayabiliriz.) Hamurumuzu güzelce yoğuruyup üzerini streçliyoruz iyice kabarması için birkaç örtü ile kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzdan( elimizi sürekli sıvıyağa batırarak )avuç içi büyüklüğünde parçalar alarak tezgaha hafif açıyoruz,ortasına zeytin ezmesi sürüp rulo şeklinde sarıyoruz, uç kısımlarını birleştirirek her iki tarafından buruyoruz ve kenar kısımlarını yuvarlak olacak şekilde birleştiriyoruz.
serdiğimiz tepsiye açmalarımızı diziyoruz herbirinin üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüyoruz, açmalarımızı fırına atmadan önce 1 saat daha tepside mayalanması için ılık bir yerde bekletiyoruz.
Önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz, çok fazla fırında tutmamaya özen gösteriyoruz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.