17 Haziran 2018 Pazar

Muhallebili Kek

Malzemeler;
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Muhallebisi için;
1 kilo süt
1 su bardağından 2 parmak eksik olacak miktarda şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında yumurta ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Sırasıyla sıvıyağını ve yoğurdunu da ilave edip çırpmaya devam edin.
Kakaosunu, kabartma tozunu ve ununu da azar azar sırasıyla ilave ettikten sonra yavaşça çırpmaya devam edin.
Kek hamurunu yağlanmış kare borcam tepsiye dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında ilk 20 dakika fırının kapağını açmamaya dikkat ederek, pişirin.
Pişen keki fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Bu sırada muhallebisi için gerekli tüm malzemeleri tencerede karıştırın ve ocağa alın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıp kıvama gelinceye dek pişirin.
Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve içine 1 pk krem şantiyi dökün ve iyice çırpın.
Tepsideki kekin üzerine dökün ve eşit şekilde yaydırın.
Muhalebisi bol olsun isterseniz hepsini kullanabilirsiniz ama fazla olmasını istemezseniz bir miktar ayırarak muhallebiyi kekin üzerine dökün.
1 Saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Servis etmeden önce dilerseniz üzerine kakao veya tarçın serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.