2 Haziran 2018 Cumartesi

Ramazan Pidesi

Malzemeler: 
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket (10 gram) instant maya
1’er tatlı kaşığı tuz ve tozşeker
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Aldığı kadar ılık su
Hamurları açmak için:
Mısır unu
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Yapılışı:
Yoğurma kabına unu alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Ilık süt, instant maya, tuz, tozşeker ve tereyağı ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru iki eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örterek iki misli kabarana kadar bekletin. Hamuru mısır unu serptiğiniz düz bir zemine alın ve merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Bıçakla üzerini şekillendirin. Diğer hamurudu da aynı şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Pidelerin üzerine susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.