3 Haziran 2018 Pazar

✨KALBURA BASTI✨

✨KALBURA BASTI✨
✨1 su bardağı eritilmiş tereyağı veya margarin
✨yarım su bardağı sıvıyağ
✨1 adet yumurta
✨2 yemek kaşığı yoğurt
✨ 1 paket kabartma tozu
✨yarım limon kabuğu rendesi
✨ 1 yemek kaşığı sirke
✨ aldığı kadar un

İçi için;
✨ 200 gr kadar ceviz (iri parçalanmış)
✨ yarım portakal kabuğu rendesi ✨ bir fiske tarçın

Şerbeti ; ✨2,5 su bardağı tozşeker
✨2 su bardağı su
✨Birkaç damla limon

Şerbeti 15 dakika kaynatıp bir kaç damla limon ekleyerek kenara alıyoruz.
Hamuru unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan kıvamda hazırlıyoruz. Ceviz kadar bezeler alıp elimizle açıyoruz ve cevizli harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyuyoruz, kapatıp şekil vermek amacı ile kalbura, rendeye veya kalıba bastırıyoruz. 180 derece, önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
Fırından aldığımız tatlıları 10 dk bekletip şerbetliyoruz. 🌸#Afiyetle #onlinelezzetler #harikalezzetler #mukemmellezzetler #tarifsunum #tarifsepetiniz #mutfakdamutfak #yemekrium #sunumduragi #sahanelezzetler #turkishcuisine #şerbetlitatlı #dessert #homechef #türkmutfağı #kalburabastı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.