Bir paket margarin 250 gr
Bir su bardağı irmik
İki yumurta
İki yemek kaşığı kako
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
Bir su bardağı ceviz
Yeteri kadar un
Üzeri için
Gıri haşhaş
Fındık
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Tenceremize şeker ve suyu koyup 10 veya 15
Dakika kadar kaynatıyoruz altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Yumuşak margarinimizi kabımıza alıp un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri koyup güzelce karıştırıyoruz unu ve kabartma tozunu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvalıyoruz haşhaşa bulayıp fırın tepsimize diziyoruz üzerine fındık batırıp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede kızartıyoruz 20 veya 25 dakika kadar şerbet soğuk tatlımız ilk sıcaklığı çıktıktan sonra döküyoruruz fıstıkla süslüyoruz ... Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.