✅Malzemeler:
✅½ çay bardağı sıvı yağ
✅½ çay bardağı süt
✅½ çay bardağı su
✅3 yemek kaşığı yoğurt
✅1 tane yumurta
✅1 çay kaşığı tuz
✅Aldığı kadar un ✅Aralarına sürmek için:
✅1 paket margarin
✅1 kahve fincanı sıvı yağ
✅İçi için:
✅300 gr yağsız kıyma
✅1 tane kuru soğan
✅Tuz, karabiber, pul biber
✅İstenirse maydanoz
Soğan çok küçük doğranır. Az zeytin yağında kavrulur, içerisine kıyma eklenir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra baharatları eklenip soğumaya bırakılır.
✅Üzeri için:1 tane yumurta
✅Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur yapılır. 12 tane bezeye ayrılır.Her bir beze tepsinin uzunluğuna göre açılır, eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır ve 2 ye katlanıp tekrardan yağlanır.Katlanmış kısmına iç malzemesi konulur uç kısımları çok az içe katlanıp rulo şeklinde sarılır. Üstüne yumurta sürülür.Isıtılmış fırında 200⁰ de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.☺️☺️
Not: Kıymalı iç yetine patatesli iç de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.