2 Haziran 2018 Cumartesi

Köfteli Pilav Tarifi

Köfte için Malzemeler :
300 gr kıyma
1 küçük boy soğan ( rendelenip,suyu sıkılmış )
1 yumurta
2 diş sarımsak ( ezilmiş)
2 dilim bayat ekmek içi ( ufalanmış )
1 tutam maydonoz
Karabiber,kimyon,tuz
1 adet domates
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
2 yk tel veya arpa şehriye
3 su bardağı su
2 yk tereyağ ve 3 yk sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı:
Pirincimizi sıcak suda 1 saat bekletiyoruz. Bu sırada domates hariç köftemiz için gerekli tüm malzemeyi yoğurup dolapta 1 saat dinlendiriyoruz. Köftemiz dinlenirken pirincimizi iyice yıkayıp nişastasından arındırıyoruz ve suyunu süzdürüyoruz. Tenceremize sıvıyağını döküp şehriyesinle birlikte kavuruyoruz. Sonra tereyağını ve tuzunu ilave edip pirinçlerimizle birlikte saydam bir renk alıncaya kadar kavuruyoruz. Kavrulan pirince sıcak suyunu döküp pişmeye bırakıyoruz. Dinlenen köfteleri biraz unladıktan ve fazlasını serptikten sonra 3 yk kaşığı sıvıyağda kızartıyoruz. Köfteler kızarında kabuğunu soyduğumuz ve rendelediğimiz domateside köftelerin üzerine ,ilave ediyoruz. Kısık ateşte domates birlikte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz. Derin bir kabın içine domatesli köfteleri sıraladıktan sonra üzerine pişen, ve demlenmiş pilavımızı döküyoruz ve bastırarak her yerine eşit gelecek şekilde yayıyoruz. Servis edeceğimiz tabağın üzerine dikkatlice ters çeviriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.