Malzemeler
1 paket 🥝 kivili jel (jöle) ben evde yoktu limonlu kullandım siz kivili kullanın yeşil daha hoş duruyor.
1 kase dilimlenmiş 🥝 kivi 🥝 Muhallebisi için
1 litre süt
Bir su bardağı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
Bir paket vanilya
200 ml. sıvı krema
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı mavi hashas
Hazırlanışı
Tencereye sütü ,şekeri , irmiği karıştırarak pişirmeye başlıyoruz ve kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişiriyoruz. koyulaşan muhallebisi Ocak'tan alıp vanilyalı ilave ediyoruz . Tatlı sıcakken ıslatılmış bir ortaboy borcam veya tepsiye tatliyi boşaltıyoruz soğumaya bırakıyoruz . . 1 paket krema ,çay bardağı süt, 1 paket kremşanti çırpıp, içine iki yemek kaşığı mavi hashas koyup karıştiriyoruz tatlin üzerine yayın ve dilimlenmis kivikeri üzerine diziyoruz.
paketın üzerindeki tarife göre kivili jeli hazırlıyoruz ve tatlının üzerine döküyoruz dolapta bir gece dinlendikten sonra dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun 🙏👀
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.